Login

Moodle Minimize

Moodle is een open bron elektronische leeromgeving (ELO), ook wel bekend als course management software (CMS), learning management system (LMS) of virtual learning environment (VLE). Moodle is erg populair geworden onder leraren over heel de wereld om dynamische websites voor hun leerlingen mee te maken. Om het te doen werken, moet het ergens op een webserver geïnstalleerd worden, ofwel op je eigen computers, ofwel op één van een hosting firma.
 

Wat is Moodle?

De focus van het Moodle-project is altijd om leraren de beste tools te geven om het leren te beheren en te promoten, maar er zijn vele manieren om Moodle te gebruiken:

  • Moodle kan schalen van tot erg grote installaties met honderdduizenden studenten, maar kan ook gebruikt worden in een lagere schoolomgeving of voor iemand die les geeft als hobby.
  • Vele instituten gebruiken het als platform om cursussen die volledig online zijn mee te organiseren, terwijl anderen het gebruiken als aanvulling bij face-to-face-cursussen (ook wel blended learning genoemd).
  • Een groot aantal van onze gebruikers maken veel gebruik van de activiteitenmodules (zoals forums, databanken en wiki's) om een samenwerkende gemeenschappen te creëren van studenten die een bepaald onderwerp bestuderen (in de traditie van het sociaal constructionisme), terwijl anderen er voor kiezen om Moodle te gebruiken als een manier om inhoud aan hun studenten te leveren (zoals met standaard SCORM-pakketten) of het leren te beoordelen via online opdrachten of testen.

Demo-site

De demo-site is een volledige Moodle site met enkele demonstratiecursussen die je als leraar, leerling en zelfs als beheerder kunt uitproberen. Je kunt gerust experimenteren: de hele site wordt elk uur opgeschoond.
 

 

Moodle · Moodle · Dokeos · Dokeos
Terms Of Use  ·  Privacy Statement  ·  Copyright 2009 by Blue Bridge Consultancy